09.09.2014

Fakta om EU-sanksjoner mot Russland

* 6. mars: EUs stats- og regjeringssjefer blir enige om å innstille forhandlingene om å gi russiske borgere friere adgang til EU og en ny samarbeidsavtale mellom partene.

* 17. mars: EU innfører sanksjoner mot 21 enkeltpersoner, 13 russere og åtte fra Krim-halvøya. Listen er senere blitt utvidet med flere navn.

* 16. juli: EUs stats- og regjeringssjefer beslutter å be Den europeiske investeringsbanken og Østbanken om å innstille alle investeringer i Russland.

* 28. juli: EU føyer russiske forretningsmenn som har støttet beslutningstakerne bak anneksjonen av Krim og urolighetene i Øst-Ukraina, til sanksjonslisten.

* 29. juli: EU utvider sanksjonene ved blant annet å begrense russiske, hovedsakelig statseide, bankers tilgang til EUs finansmarked, samt å ramme oljesektoren og våpenhandel.

* 8. september: Alle EU-landene blir enige om en ytterligere skjerping av sanksjonsregimet. Skjerpingen skal ifølge nyhetsbyrået Reuters gjelde oljesektoren, i tillegg til at ytterligere 24 enkeltpersoner blir føyd til sanksjonslisten.

* 95 russere og ukrainere, fem banker og 23 andre virksomheter er så langt omfattet av sanksjonene.

(Kilde: Ritzau) (©NTB)

Foto. Gudbrandsdal Energi


Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?