09.09.2014

Fakta om EU-sanksjoner mot Russland

* 6. mars: EUs stats- og regjeringssjefer blir enige om å innstille forhandlingene om å gi russiske borgere friere adgang til EU og en ny samarbeidsavtale mellom partene.

* 17. mars: EU innfører sanksjoner mot 21 enkeltpersoner, 13 russere og åtte fra Krim-halvøya. Listen er senere blitt utvidet med flere navn.

* 16. juli: EUs stats- og regjeringssjefer beslutter å be Den europeiske investeringsbanken og Østbanken om å innstille alle investeringer i Russland.

* 28. juli: EU føyer russiske forretningsmenn som har støttet beslutningstakerne bak anneksjonen av Krim og urolighetene i Øst-Ukraina, til sanksjonslisten.

* 29. juli: EU utvider sanksjonene ved blant annet å begrense russiske, hovedsakelig statseide, bankers tilgang til EUs finansmarked, samt å ramme oljesektoren og våpenhandel.

* 8. september: Alle EU-landene blir enige om en ytterligere skjerping av sanksjonsregimet. Skjerpingen skal ifølge nyhetsbyrået Reuters gjelde oljesektoren, i tillegg til at ytterligere 24 enkeltpersoner blir føyd til sanksjonslisten.

* 95 russere og ukrainere, fem banker og 23 andre virksomheter er så langt omfattet av sanksjonene.

(Kilde: Ritzau) (©NTB)

Foto. Gudbrandsdal Energi


Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?