18.12.2014

Færre leverandørskifter

Det har i hele 2014 vært et fallende antall husholdninger og næringskunder som har skiftet strømleverandør. Foto: Mona Adolfsen

Antallet kunder som har skiftet strømleverandør har falt i hele år. I tredje kvartal var det også færre som skiftet leverandør enn hva som var tilfellet i samme periode i fjor. Utviklingen er den samme for både husholdninger og næringskunder.

Etter flere kvartal med stigende leverandørskiftetall, er dette årets første nedgang i antall leverandørskifter sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor. 68 300 leverandørskifter ble registrert i husholdningsmarkedet i tredje kvartal.

Selv om de andre kvartalene har hatt en økning sammenlignet med tilsvarende kvartal, så har antallet leverandørskifter i kvartalet sunket fra fjerde kvartal i 2013 og frem til nå. Det viser NVEs leverandørskifterapport for tredje kvartal 2014.

Færre næringskunder skifter også

Vi ser at trenden er den samme når det gjelder næringskunder. I tredje kvartal skiftet 6600 næringskunder leverandør. Det var 300 færre enn i andre kvartal og 1200 færre enn i samme kvartal i fjor.
Det er her viktig og nevne at det er snakk om antallet skifter av leverandør og ikke antallet kunder som har skiftet. Det vil si at enkelte kunder kan ha skiftet leverandør flere ganger i perioden og dermed blir talt med.
Her kan du lese mer om NVEs Leverandørskifterapport for tredje kvartal 2014.

 

Europower
Mona Adolfsen

Markedskommentar uke 44 2020

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 19 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli under 12,2 øre/kWh. Spotprisen for Østlandsområdet har dermed redusert seg markant den siste uken. Prisutsiktene for kommende uke ser ut til å bli rundt 15 øre/kWh.   

Les mer

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?