18.12.2014

Færre leverandørskifter

Det har i hele 2014 vært et fallende antall husholdninger og næringskunder som har skiftet strømleverandør. Foto: Mona Adolfsen

Antallet kunder som har skiftet strømleverandør har falt i hele år. I tredje kvartal var det også færre som skiftet leverandør enn hva som var tilfellet i samme periode i fjor. Utviklingen er den samme for både husholdninger og næringskunder.

Etter flere kvartal med stigende leverandørskiftetall, er dette årets første nedgang i antall leverandørskifter sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor. 68 300 leverandørskifter ble registrert i husholdningsmarkedet i tredje kvartal.

Selv om de andre kvartalene har hatt en økning sammenlignet med tilsvarende kvartal, så har antallet leverandørskifter i kvartalet sunket fra fjerde kvartal i 2013 og frem til nå. Det viser NVEs leverandørskifterapport for tredje kvartal 2014.

Færre næringskunder skifter også

Vi ser at trenden er den samme når det gjelder næringskunder. I tredje kvartal skiftet 6600 næringskunder leverandør. Det var 300 færre enn i andre kvartal og 1200 færre enn i samme kvartal i fjor.
Det er her viktig og nevne at det er snakk om antallet skifter av leverandør og ikke antallet kunder som har skiftet. Det vil si at enkelte kunder kan ha skiftet leverandør flere ganger i perioden og dermed blir talt med.
Her kan du lese mer om NVEs Leverandørskifterapport for tredje kvartal 2014.

 

Europower
Mona Adolfsen

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?