18.12.2014

Færre leverandørskifter

Det har i hele 2014 vært et fallende antall husholdninger og næringskunder som har skiftet strømleverandør. Foto: Mona Adolfsen

Antallet kunder som har skiftet strømleverandør har falt i hele år. I tredje kvartal var det også færre som skiftet leverandør enn hva som var tilfellet i samme periode i fjor. Utviklingen er den samme for både husholdninger og næringskunder.

Etter flere kvartal med stigende leverandørskiftetall, er dette årets første nedgang i antall leverandørskifter sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor. 68 300 leverandørskifter ble registrert i husholdningsmarkedet i tredje kvartal.

Selv om de andre kvartalene har hatt en økning sammenlignet med tilsvarende kvartal, så har antallet leverandørskifter i kvartalet sunket fra fjerde kvartal i 2013 og frem til nå. Det viser NVEs leverandørskifterapport for tredje kvartal 2014.

Færre næringskunder skifter også

Vi ser at trenden er den samme når det gjelder næringskunder. I tredje kvartal skiftet 6600 næringskunder leverandør. Det var 300 færre enn i andre kvartal og 1200 færre enn i samme kvartal i fjor.
Det er her viktig og nevne at det er snakk om antallet skifter av leverandør og ikke antallet kunder som har skiftet. Det vil si at enkelte kunder kan ha skiftet leverandør flere ganger i perioden og dermed blir talt med.
Her kan du lese mer om NVEs Leverandørskifterapport for tredje kvartal 2014.

 

Europower
Mona Adolfsen

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 36,3 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli marginalt lavere, rundt 36 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?