18.12.2014

Færre leverandørskifter

Det har i hele 2014 vært et fallende antall husholdninger og næringskunder som har skiftet strømleverandør. Foto: Mona Adolfsen

Antallet kunder som har skiftet strømleverandør har falt i hele år. I tredje kvartal var det også færre som skiftet leverandør enn hva som var tilfellet i samme periode i fjor. Utviklingen er den samme for både husholdninger og næringskunder.

Etter flere kvartal med stigende leverandørskiftetall, er dette årets første nedgang i antall leverandørskifter sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor. 68 300 leverandørskifter ble registrert i husholdningsmarkedet i tredje kvartal.

Selv om de andre kvartalene har hatt en økning sammenlignet med tilsvarende kvartal, så har antallet leverandørskifter i kvartalet sunket fra fjerde kvartal i 2013 og frem til nå. Det viser NVEs leverandørskifterapport for tredje kvartal 2014.

Færre næringskunder skifter også

Vi ser at trenden er den samme når det gjelder næringskunder. I tredje kvartal skiftet 6600 næringskunder leverandør. Det var 300 færre enn i andre kvartal og 1200 færre enn i samme kvartal i fjor.
Det er her viktig og nevne at det er snakk om antallet skifter av leverandør og ikke antallet kunder som har skiftet. Det vil si at enkelte kunder kan ha skiftet leverandør flere ganger i perioden og dermed blir talt med.
Her kan du lese mer om NVEs Leverandørskifterapport for tredje kvartal 2014.

 

Europower
Mona Adolfsen

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?