20.01.2017

Facebook bekrefter bygging av stort datasenter i Danmark

(Montel) Facebook sa torsdag at de har bestemt seg for å bygge et datasenter på 55.000 kvadratmeter i Odense i 2020.

Anlegget vil bli en storforbruker av strøm og tenktanken Concito har tidligere anslått et årlig forbruk på 1,3 TWh, etter å ha sammenlignet med datasentre av lignende størrelse.

På en pressekonferanse i Odense sa Facebook-talsmann Niall McEntegart til Fyens Stiftstidende at Danmark ble valgt blant annet på grunn av høy forsyningssikkerhet og et kaldt klima som reduserer behovet for aircondition.

Regjeringens planer om å skrote PSO-avgiften, der forbrukere subsidierer fornybar energi, spilte ikke noen stor rolle for avgjørelsen, ifølge McEntegart.

Investeringen vil komme på flere hundre millioner dollar.

Fra før har Apple bestemt seg for å bygge et stort datasenter i Danmark.

Olav Vilnes
olav@montel.no

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?