20.01.2017

Facebook bekrefter bygging av stort datasenter i Danmark

(Montel) Facebook sa torsdag at de har bestemt seg for å bygge et datasenter på 55.000 kvadratmeter i Odense i 2020.

Anlegget vil bli en storforbruker av strøm og tenktanken Concito har tidligere anslått et årlig forbruk på 1,3 TWh, etter å ha sammenlignet med datasentre av lignende størrelse.

På en pressekonferanse i Odense sa Facebook-talsmann Niall McEntegart til Fyens Stiftstidende at Danmark ble valgt blant annet på grunn av høy forsyningssikkerhet og et kaldt klima som reduserer behovet for aircondition.

Regjeringens planer om å skrote PSO-avgiften, der forbrukere subsidierer fornybar energi, spilte ikke noen stor rolle for avgjørelsen, ifølge McEntegart.

Investeringen vil komme på flere hundre millioner dollar.

Fra før har Apple bestemt seg for å bygge et stort datasenter i Danmark.

Olav Vilnes
olav@montel.no

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?