20.01.2017

Facebook bekrefter bygging av stort datasenter i Danmark

(Montel) Facebook sa torsdag at de har bestemt seg for å bygge et datasenter på 55.000 kvadratmeter i Odense i 2020.

Anlegget vil bli en storforbruker av strøm og tenktanken Concito har tidligere anslått et årlig forbruk på 1,3 TWh, etter å ha sammenlignet med datasentre av lignende størrelse.

På en pressekonferanse i Odense sa Facebook-talsmann Niall McEntegart til Fyens Stiftstidende at Danmark ble valgt blant annet på grunn av høy forsyningssikkerhet og et kaldt klima som reduserer behovet for aircondition.

Regjeringens planer om å skrote PSO-avgiften, der forbrukere subsidierer fornybar energi, spilte ikke noen stor rolle for avgjørelsen, ifølge McEntegart.

Investeringen vil komme på flere hundre millioner dollar.

Fra før har Apple bestemt seg for å bygge et stort datasenter i Danmark.

Olav Vilnes
olav@montel.no

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?