20.01.2017

Facebook bekrefter bygging av stort datasenter i Danmark

(Montel) Facebook sa torsdag at de har bestemt seg for å bygge et datasenter på 55.000 kvadratmeter i Odense i 2020.

Anlegget vil bli en storforbruker av strøm og tenktanken Concito har tidligere anslått et årlig forbruk på 1,3 TWh, etter å ha sammenlignet med datasentre av lignende størrelse.

På en pressekonferanse i Odense sa Facebook-talsmann Niall McEntegart til Fyens Stiftstidende at Danmark ble valgt blant annet på grunn av høy forsyningssikkerhet og et kaldt klima som reduserer behovet for aircondition.

Regjeringens planer om å skrote PSO-avgiften, der forbrukere subsidierer fornybar energi, spilte ikke noen stor rolle for avgjørelsen, ifølge McEntegart.

Investeringen vil komme på flere hundre millioner dollar.

Fra før har Apple bestemt seg for å bygge et stort datasenter i Danmark.

Olav Vilnes
olav@montel.no

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?