19.05.2014

Eon klar for avansert kullkraft

Dr.+Johannes+TeyssenEuropower. Lasse Faarstad. Foto: Eon

Eon-sjef Johannes Teyssen gjør klart for bygging av et avansert kullkraftverk som skal balansere svigninger i produksjonen av fornybar kraft.

Eon-konsernet vil bygge et avansert kullkraftverk i Datteln i Tyskland, med mål om optimal tilpasning til svingninger i produksjonen av fornybar kraft.

Kraftverket Datteln 4 vil få en effekt på 1100 megawatt, og skal ha en varmeeffekt på 45 prosent, noe som ifølge Eon gjør det til et av verdens mest effektive kullkraftverk.

-Vi regner med å få alle nødvendige utslippstillatelser tidlig i 2015, slik at vi meget raskt kan bygge ut Datteln 4 og gjøre det driftsklart, sier Ingo Luge, administrerende direktør i Eon Deutschland.

Bystyret i Datteln ga onsdag  byggetillatelse for prosjektet.

Kort oppstartstid

Kraftverket vil ha korte oppstartings- og nedstengningsfrister, slik at det får en høy grad av driftsmessig fleksibilitet. Dette vil gjøre det mulig å balansere ut svingninger i forsyningen av fornybar energi, slik at nettstabiliteten kan styrkes.

-Inntil det tidspunkt hvor vi kan lagre store mengder elektrisitet på en effektiv og økonomisk måte, vil Datteln 4 ifølge Eon være en ideell partner i omleggingen av Tysklands energisystem.

Kraftverket vil erstatte flere gamle kraftverk, inkludert Datteln 1-3 og Shamrock.

Mye fjernvarme

I tillegg vil Datteln 4 bli en av Tysklands største produsenter av trekkraft («traction power»). Det vil generere 16,7 hertz trekkraft for det tyske jernbanenettet og 50 hertz for strømnettet.

Kraftverket vil dessuten generere fjernvarme til 100.000 husholdninger i Datteln og andre byer.

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?