Hjem > Siste nytt > Eon klar for avansert kullkraft

Eon klar for avansert kullkraft

Publisert 19.05.2014, sist oppdatert 05.09.2017

Dr.+Johannes+TeyssenEuropower. Lasse Faarstad. Foto: Eon

Eon-sjef Johannes Teyssen gjør klart for bygging av et avansert kullkraftverk som skal balansere svigninger i produksjonen av fornybar kraft.

Eon-konsernet vil bygge et avansert kullkraftverk i Datteln i Tyskland, med mål om optimal tilpasning til svingninger i produksjonen av fornybar kraft.

Kraftverket Datteln 4 vil få en effekt på 1100 megawatt, og skal ha en varmeeffekt på 45 prosent, noe som ifølge Eon gjør det til et av verdens mest effektive kullkraftverk.

-Vi regner med å få alle nødvendige utslippstillatelser tidlig i 2015, slik at vi meget raskt kan bygge ut Datteln 4 og gjøre det driftsklart, sier Ingo Luge, administrerende direktør i Eon Deutschland.

Bystyret i Datteln ga onsdag  byggetillatelse for prosjektet.

Kort oppstartstid

Kraftverket vil ha korte oppstartings- og nedstengningsfrister, slik at det får en høy grad av driftsmessig fleksibilitet. Dette vil gjøre det mulig å balansere ut svingninger i forsyningen av fornybar energi, slik at nettstabiliteten kan styrkes.

-Inntil det tidspunkt hvor vi kan lagre store mengder elektrisitet på en effektiv og økonomisk måte, vil Datteln 4 ifølge Eon være en ideell partner i omleggingen av Tysklands energisystem.

Kraftverket vil erstatte flere gamle kraftverk, inkludert Datteln 1-3 og Shamrock.

Mye fjernvarme

I tillegg vil Datteln 4 bli en av Tysklands største produsenter av trekkraft («traction power»). Det vil generere 16,7 hertz trekkraft for det tyske jernbanenettet og 50 hertz for strømnettet.

Kraftverket vil dessuten generere fjernvarme til 100.000 husholdninger i Datteln og andre byer.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?