19.05.2015

Enklere å dra på elbilferie i Sverige

blogg-20150518-sfr-sverige_Nå satser også Statoil Fuel & Retail AB i Sverige på hurtiglading. Det skjer gjennom et samarbeid med Öresundskraft og CLEVER.

Svenske Öresundskraft skal sette opp hurtigladere på 23 av Statoils stasjoner i den sørlige og midtre delen av Sverige.

Samtidig er det klart at den danske hurtigladeoperatøren CLEVER har tatt steget over Öresund til Sverige. Selskapet skal nemlig ta seg av driften og salget av den fornybare kraften fra Öresundskraft. Statoil Fuel & Retail (SFR) opplyser at elbilister kan kjøpe ladekort på de 23 stasjonene.

I Norge har SFR så langt fått på plass hurtiglading på nesten like mange stasjoner.

- Samarbeidet med Öresundskraft sammenfaller naturlig med vår strategi om å være førstevalget for alle bilister, uansett hvilket drivstoff man velger. Nå ønsker vi snart elbilistene velkommen til å hurtiglade, samtidig som fører og passasjerer kan lade batteriene med mat og kaffe, sier Senior Fuel Director Helena Fornstedt i SFR i en pressemelding.

De 23 stasjonene inngår i European Long-distance Electric Clean Transport Road Infrastructure Korridor (ELECTRIC), som vi allerede har omtalt, og delfinansieres via EUs TEN-T-program. ELECTRIC-prosjektet skal gi en kjede av hurtigladere langs motorveier i, og knytte sammen, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland.

Her havner hurtigladerne


- Vårt datterselskap CLEVER AB skal gjøre det enkelt å kjøre en miljøsmart bil. Snart kan elbilister lade med fornybar energi hele veien fra Sør-Sverige til Stockholm, videre på tvers til Göteborg og sørover igjen. Distansen er totalt 160 mil, sier administrerende direktør Anders Östlund i Öresundskraft.

Det er kraftselskapet som skal bygge ut hurtigladestasjonene. Den foreløpige tidsplanen sier at utbyggingen starter i høst, mens forarbeidene allerede skal være i gang.

Dette er de 23 aktuelle lokasjonene i år:

Örkelljunga, Värnamo, Jönköping, Borås, Lomma, Lund, Laholm, Halmstad, Varberg, Mölndal, Spekeröd, Strömstad, Linköping, Norsholm, Stavsjö, Nyköping, Järna, Södertälje, Västerås, Örebro, Karlskoga, Karlstad og Årjäng.

blogg-20150519-sfr_grellandStatoil Fuel & Retail har åpnet en rekke hurtigladestasjoner i Norge. Som her, langs E18 ved Holmestrand (Statoil Grelland). (Foto: Ståle Frydenlund)

Elbil.no
SKREVET AV STÅLE FRYDENLUND

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?