19.05.2015

Enklere å dra på elbilferie i Sverige

blogg-20150518-sfr-sverige_Nå satser også Statoil Fuel & Retail AB i Sverige på hurtiglading. Det skjer gjennom et samarbeid med Öresundskraft og CLEVER.

Svenske Öresundskraft skal sette opp hurtigladere på 23 av Statoils stasjoner i den sørlige og midtre delen av Sverige.

Samtidig er det klart at den danske hurtigladeoperatøren CLEVER har tatt steget over Öresund til Sverige. Selskapet skal nemlig ta seg av driften og salget av den fornybare kraften fra Öresundskraft. Statoil Fuel & Retail (SFR) opplyser at elbilister kan kjøpe ladekort på de 23 stasjonene.

I Norge har SFR så langt fått på plass hurtiglading på nesten like mange stasjoner.

- Samarbeidet med Öresundskraft sammenfaller naturlig med vår strategi om å være førstevalget for alle bilister, uansett hvilket drivstoff man velger. Nå ønsker vi snart elbilistene velkommen til å hurtiglade, samtidig som fører og passasjerer kan lade batteriene med mat og kaffe, sier Senior Fuel Director Helena Fornstedt i SFR i en pressemelding.

De 23 stasjonene inngår i European Long-distance Electric Clean Transport Road Infrastructure Korridor (ELECTRIC), som vi allerede har omtalt, og delfinansieres via EUs TEN-T-program. ELECTRIC-prosjektet skal gi en kjede av hurtigladere langs motorveier i, og knytte sammen, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland.

Her havner hurtigladerne


- Vårt datterselskap CLEVER AB skal gjøre det enkelt å kjøre en miljøsmart bil. Snart kan elbilister lade med fornybar energi hele veien fra Sør-Sverige til Stockholm, videre på tvers til Göteborg og sørover igjen. Distansen er totalt 160 mil, sier administrerende direktør Anders Östlund i Öresundskraft.

Det er kraftselskapet som skal bygge ut hurtigladestasjonene. Den foreløpige tidsplanen sier at utbyggingen starter i høst, mens forarbeidene allerede skal være i gang.

Dette er de 23 aktuelle lokasjonene i år:

Örkelljunga, Värnamo, Jönköping, Borås, Lomma, Lund, Laholm, Halmstad, Varberg, Mölndal, Spekeröd, Strömstad, Linköping, Norsholm, Stavsjö, Nyköping, Järna, Södertälje, Västerås, Örebro, Karlskoga, Karlstad og Årjäng.

blogg-20150519-sfr_grellandStatoil Fuel & Retail har åpnet en rekke hurtigladestasjoner i Norge. Som her, langs E18 ved Holmestrand (Statoil Grelland). (Foto: Ståle Frydenlund)

Elbil.no
SKREVET AV STÅLE FRYDENLUND

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?