17.12.2015

Energiq - sanntidsvisning av strømforbruk

Gudbrandsdal Energi og Eidsiva Marked er sammen med seks andre energiselskaper valgt ut til å få støtte fra Enova for å teste ut nyskapende løsninger som viser strømforbruk i sanntid.


Vil du være med i pilotprosjektet vårt?


Vi søker 500 deltakere til vårt pilotprosjekt. De får hver sin ELIQ-enhet GRATIS.


Meld din interesse her:


Ja, jeg vil bli pilotbruker


Les om ENOVA-tildelingen her!


Hva er Energiq?
Kort fortalt er dette vårt prosjekt som omhandler strømforbruk i sanntid. Eliq-enheten gjør at du kan se strømforbruket ditt øyeblikkelig og se tilbake time for time. Via en mobilapp eller nettside har du da full kontroll på forbruket ditt. En føler festes på strømmåleren din og du kobler en modul på routeren din (bredbåndsrouteren).


En utvidet versjon har også et display du kan feste f.eks. på kjøleskapet ditt der du har den samme oversikten du vil ha på mobilappen. Det kommer også styringsenheter som blant annet gjør at du kan slå varmepumpa di av og på via mobilappen.


Deltakere i pilotprosjektet må oppfylle noen krav:

 • Du må bo i Gudbrandsdal Energi sitt nettområde.
 • Du må ha bredbånd/fiber installert i boligen.


 • Kjetil Jansrud gir deg litt informasjon om Energiq:  Markedskommentar uke 28 2018

  Det er fremdeles lite nedbør i værprognosene, men det nå er tendenser til en normalisering av nedbørsmengden i slutten av neste uke.

  Les mer

  Markedskommentar uke 27 2018

  Det er ferietid men kraftmarkedene erfarer allikevel stor aktivitet og vi legger bak oss en uke med sterke priser i både spot- og fremtidsmarkedet.

  Les mer

  Statnett - Nå importerer vi mye mer strøm

  Statnett skriver i en pressemelding at den varme og tørre våren i store deler av Norge har gitt store utslag for energisituasjonen i Norge og Norden.

  Les mer

  Tørkekrisen - strøm til vatningsanlegg uten fortjeneste

  Bøndene opplever en alvorlig tørke i disse dager på grunn av et blokkerende høytrykk som har ligget over Skandinavia i lang tid. Gudbrandsdal Energi kan gi et bidrag ved å selge strømmen uten fortjeneste i perioden juli og august.

  Les mer
  Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]