Hjem > Siste nytt > Energikomiteen stemte for å begrense funksjonelt skille

Energikomiteen stemte for å begrense funksjonelt skille

Thomas Gundersen
Publisert 12.03.2018, sist oppdatert 12.03.2018
Energi- og miljøkomiteen på Stortinget stemte som ventet i dag for et forslag fra Senterpartiet om å unnta mindre nettselskaper fra kravet om funksjonelt skille mellom nett og kommersiell virksomhet.

(Montel) Energi- og miljøkomiteen på Stortinget stemte som ventet i dag for et forslag fra Senterpartiet om å unnta mindre nettselskaper fra kravet om funksjonelt skille mellom nett og kommersiell virksomhet.

«Stortinget ber regjeringen legge frem forslag til en lovendring som ivaretar de mindre nettselskapene, og der det i kravet om funksjonelt skille legges til grunn at nettselskap med under 30 000 abonnenter gis fritak,» står det i vedtaket som i dag ble banket gjennom av et flertall i komiteen.

I praksis innebærer dette at nesten 90 prosent av nettselskapene i Norge slipper unna funksjonelt skille.

– Det er gledelig at energi- og miljøkomiteen har latt hensynet til arbeidsplasser, kompetanse og beredskap i lokalmiljøene veie tyngst i denne saken. Krav om funksjonelt skille for små og mellomstore selskap ville vært byråkratiserende og fordyrende, sier direktør Asle Strand i KS Bedrift i en pressemelding.

KS Bedrift har sammen med Distriktsenergi vært blant de største pådriverne i kampen mot regjeringens forslag om å innføre funksjonelt skille for alle selskaper.

Komiteen stemte også for et forslag om å be regjeringen utrede ulike modeller for utjevning av nettariffene i Norge. 

Skrevet av Olav Vilnes - Montel.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?