12.03.2018

Energikomiteen stemte for å begrense funksjonelt skille

(Montel) Energi- og miljøkomiteen på Stortinget stemte som ventet i dag for et forslag fra Senterpartiet om å unnta mindre nettselskaper fra kravet om funksjonelt skille mellom nett og kommersiell virksomhet.

«Stortinget ber regjeringen legge frem forslag til en lovendring som ivaretar de mindre nettselskapene, og der det i kravet om funksjonelt skille legges til grunn at nettselskap med under 30 000 abonnenter gis fritak,» står det i vedtaket som i dag ble banket gjennom av et flertall i komiteen.

I praksis innebærer dette at nesten 90 prosent av nettselskapene i Norge slipper unna funksjonelt skille.

– Det er gledelig at energi- og miljøkomiteen har latt hensynet til arbeidsplasser, kompetanse og beredskap i lokalmiljøene veie tyngst i denne saken. Krav om funksjonelt skille for små og mellomstore selskap ville vært byråkratiserende og fordyrende, sier direktør Asle Strand i KS Bedrift i en pressemelding.

KS Bedrift har sammen med Distriktsenergi vært blant de største pådriverne i kampen mot regjeringens forslag om å innføre funksjonelt skille for alle selskaper.

Komiteen stemte også for et forslag om å be regjeringen utrede ulike modeller for utjevning av nettariffene i Norge. 

Skrevet av Olav Vilnes - Montel.

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?