12.05.2016

Energi Norge skuffet over skatteforlik

(Montel) Bransjeforeningen er kritisk til at flertallet av partiene på Stortinget ikke vil gi kraftselskapene skattelette i den kommende skattereformen.


Som Montel rapporterte onsdag for en uke siden, vil en senkning av bedriftsbeskatningen til 23 prosent fra dagens sats på 25 prosent ikke få uttelling for kraftselskapene. Bakgrunnen er at flertallet i forlikskretsen går inn for at man samtidig hever grunnrenteskatten tilsvarende, for at skatteforliket blir nesten provenynøytralt for kraftsektoren. (se relatert sak)


– Vi er skuffet over at Stortinget velger å øke særskatten på vannkraft. Det er et stort paradoks i en tid da alle snakker om behovet for et grønt skifte i økonomien og resten av næringslivet får drahjelp gjennom redusert selskapsskatt, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge i en pressemelding.


I innstillingen fra Stortingets finanskomite fremgår det at Venstre ikke slutter seg til økningen i grunnrenteskatt. I en merknad skriver partiet at "en slik politikk gjør det skattemessig mindre lønnsomt å investere i fornybar energi som vannkraft og mer skattemessig lønnsomt for petroleumssektoren".


Finanskomiteens innstilling i saken vil etter planen debatteres i Stortinget 31. mai.Øystein Meland
oystein@montel.no

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?