Hjem > Siste nytt > Energi Norge skuffet over skatteforlik

Energi Norge skuffet over skatteforlik

Thomas Gundersen
Publisert 12.05.2016, sist oppdatert 05.09.2017

(Montel) Bransjeforeningen er kritisk til at flertallet av partiene på Stortinget ikke vil gi kraftselskapene skattelette i den kommende skattereformen.


Som Montel rapporterte onsdag for en uke siden, vil en senkning av bedriftsbeskatningen til 23 prosent fra dagens sats på 25 prosent ikke få uttelling for kraftselskapene. Bakgrunnen er at flertallet i forlikskretsen går inn for at man samtidig hever grunnrenteskatten tilsvarende, for at skatteforliket blir nesten provenynøytralt for kraftsektoren. (se relatert sak)


– Vi er skuffet over at Stortinget velger å øke særskatten på vannkraft. Det er et stort paradoks i en tid da alle snakker om behovet for et grønt skifte i økonomien og resten av næringslivet får drahjelp gjennom redusert selskapsskatt, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge i en pressemelding.


I innstillingen fra Stortingets finanskomite fremgår det at Venstre ikke slutter seg til økningen i grunnrenteskatt. I en merknad skriver partiet at "en slik politikk gjør det skattemessig mindre lønnsomt å investere i fornybar energi som vannkraft og mer skattemessig lønnsomt for petroleumssektoren".


Finanskomiteens innstilling i saken vil etter planen debatteres i Stortinget 31. mai.Øystein Meland
oystein@montel.no

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?