12.05.2016

Energi Norge skuffet over skatteforlik

(Montel) Bransjeforeningen er kritisk til at flertallet av partiene på Stortinget ikke vil gi kraftselskapene skattelette i den kommende skattereformen.


Som Montel rapporterte onsdag for en uke siden, vil en senkning av bedriftsbeskatningen til 23 prosent fra dagens sats på 25 prosent ikke få uttelling for kraftselskapene. Bakgrunnen er at flertallet i forlikskretsen går inn for at man samtidig hever grunnrenteskatten tilsvarende, for at skatteforliket blir nesten provenynøytralt for kraftsektoren. (se relatert sak)


– Vi er skuffet over at Stortinget velger å øke særskatten på vannkraft. Det er et stort paradoks i en tid da alle snakker om behovet for et grønt skifte i økonomien og resten av næringslivet får drahjelp gjennom redusert selskapsskatt, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge i en pressemelding.


I innstillingen fra Stortingets finanskomite fremgår det at Venstre ikke slutter seg til økningen i grunnrenteskatt. I en merknad skriver partiet at "en slik politikk gjør det skattemessig mindre lønnsomt å investere i fornybar energi som vannkraft og mer skattemessig lønnsomt for petroleumssektoren".


Finanskomiteens innstilling i saken vil etter planen debatteres i Stortinget 31. mai.Øystein Meland
oystein@montel.no

Bytte av strømmålere har vært en suksess

97 prosent av alle målepunkter i Norge har fått ny strømmåler per januar 2019, ifølge ny statusrapport fra NVE. Investeringskostnadene er også 1 milliard kroner lavere enn forventet.

Les mer

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?