20.04.2015

Energi Norge ber om skattelette for vannkraft

(Montel) Vannkraft må få de samme skattelettelsene som annen norsk næringsvirksomhet hvis skattesatsen senkes fra 27 til 20 prosent slik Scheel-utvalget foreslår, mener Energi Norge.

Bransjeorganisasjonen har skrevet en høringsuttalelse til Scheel-utvalgets rapport, som ble presentert før jul.

Der tar Energi Norge til orde for at også vannkraftproduksjon må omfattes av utvalgets forslag om å redusere selskapsskatten for all annen næringsvirksomhet fra 27 til 20 prosent.

Energi Norge viser til at kraftsystemene i Europa blir stadig mer integrerte, og da får rammevillkårne stor betydning for hvor ny produksjon blir lokalisert. Dermed blir også vannkraft en konkurranseutsatt næring, mener organisasjonen.

– Vannkraft beskattes i dag svært strengt og har vært gjenstand for flere skatteskjerpelser de senere årene. For å unngå ytterligere konkurransevridning i vannkraftens disfavør, er det viktig at også vannkraft omfattes av lettelser i selskapsskattesatsen uten at denne fordelen skal elimineres gjennom økt grunnrenteskatt, sier næringspolitisk rådgiver Ingvar Solberg i Energi Norge i en pressemelding.

Høringsuttalelsen kan lastes ned her.

 

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?