20.04.2015

Energi Norge ber om skattelette for vannkraft

(Montel) Vannkraft må få de samme skattelettelsene som annen norsk næringsvirksomhet hvis skattesatsen senkes fra 27 til 20 prosent slik Scheel-utvalget foreslår, mener Energi Norge.

Bransjeorganisasjonen har skrevet en høringsuttalelse til Scheel-utvalgets rapport, som ble presentert før jul.

Der tar Energi Norge til orde for at også vannkraftproduksjon må omfattes av utvalgets forslag om å redusere selskapsskatten for all annen næringsvirksomhet fra 27 til 20 prosent.

Energi Norge viser til at kraftsystemene i Europa blir stadig mer integrerte, og da får rammevillkårne stor betydning for hvor ny produksjon blir lokalisert. Dermed blir også vannkraft en konkurranseutsatt næring, mener organisasjonen.

– Vannkraft beskattes i dag svært strengt og har vært gjenstand for flere skatteskjerpelser de senere årene. For å unngå ytterligere konkurransevridning i vannkraftens disfavør, er det viktig at også vannkraft omfattes av lettelser i selskapsskattesatsen uten at denne fordelen skal elimineres gjennom økt grunnrenteskatt, sier næringspolitisk rådgiver Ingvar Solberg i Energi Norge i en pressemelding.

Høringsuttalelsen kan lastes ned her.

 

Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?