13.01.2016

En kort prat med Gudbrandsdal Energi

(DEFO) I spalten ”En kort prat med” ønsker Defo gi leserne sine innsyn i hva som skjer i kraftselskaper i alle hjørner av vårt langstrakte land. I dagens utgave har vi snakket med Bjarne Slapgard. Han er administrerende direktør i Gudbrandsdal Energi.


HVORDAN TROR DU AT GUDBRANDSDAL ENERGI (GE) HAR FÅTT DEN POSISJONEN I MARKEDET SOM DERE HAR I DAG?
Det tror jeg er en kombinasjon av flere ting. Vi har en rendyrket markedsavdeling, er rimelige på pris, offensive i produktutvikling, vi begynte tidlig med bruk av digitale kanaler og har en usedvanlig vennlig og god kundeservice.


Bjarne Slapgard har vært administrerende direktør ved Gudbrandsdal Energi AS siden 2010. Foto: Gudbrandsdal Energi


DERE TOPPET I ÅR IGJEN KUNDEBAROMETERET. HVA ER DET GE GJØR SOM RESULTERER I SÅ FORNØYDE KUNDER?
God og hyppig informasjon til kundene i mange kanaler, rask og direkte respons på henvendelser, personlig oppfølging og åpenhet og rask løsning på eventuelle problemer som oppstår.


HAR DERE NOEN SPENNENDE PROSJEKTER PÅ GANG UT MOT LOKALSAMFUNNET?
Vi bygger kraftverk i Øyer, vi bygger ut bredbånd som aldri før og vi avslutter nå tre store linjeprosjekter innover i hytteområder i fjellet.


HVILKE UTFORDRINGER STÅR ØVERST PÅ BLOKKA HOS GUDBRANDSDAL ENERGI OM DAGEN?
Vi skal sluttføre konsernetableringen, dernest står vi overfor utbygging av et vindkraftverk på 110MW sammen med Eidsiva.


HVILKEN ENERGISAK HAR FÅTT FOR LITE OPPMERKSOMHET?
Et utfordrende paradoks – halvparten av nettleia er skatteinnkreving for staten for å finansiere politiske prioriteringer som i betydelig grad mangler full oppslutning fra bransjen vår.


HVA BETYR DITT ENERGIVERK FOR LOKALSAMFUNNET?
Vårt samfunnsregnskap viser at vi hvert år legger igjen cirka 140 millioner i direkte og indirekte verdiskaping i våre fire eierkommuner.


HVA BRENNER DU FOR/ENGASJERER DEG I LOKALSAMFUNNET?
Utvikling og tilrettelegging for unge talenter.


HVA BLIR DET VIKTIGSTE FOR DITT ENERGIVERK I 2016?
Viktigste sak for 2016 blir videreutvikling av omsetningsvirksomheten vår.


HVA ER DET FØRSTE DU GJØR NÅR DU STÅR OPP OM MORGENEN?
Ser på været!


HVA ER DIN «FAVORITTDINGS» PÅ ARBEIDSPLASSEN?
Iphonen min.


PÅ LØRDAG FÅR DU BESØK AV TORD LIEN OG KONA HANS. HVA VIL DU SERVERE AV MAT OG DRIKKE?
Menyen ville vært en forrett av raket fjellfisk servert med akevitt. Hovedretten må bli roastbeef av elg med en god spansk rødvin til, og til dessert blir det multe sammen med en blåmuggost (med litt whisky attått).


HVEM VILLE DU SNAKKET MED AKKURAT NÅ ISTEDENFOR OSS?
ESA – for å drøfte avskrivningsregler på vindkraftinvesteringer.


KJØRER DU FOSSIL ELLER ELEKTRISK BIL?​
Fossil.


OM BJARNE SLAPGARD
Familie: Gift, to pluss tre barn.
Alder: 63 år.
Utdanning: statsvitenskap og økonomi samt ledelse.

Slapgard har vært administrerende direktør i Gudbrandsdal Energi siden 2010. Før Gudbrandsdal Energi har Slapgard erfaring som banksjef i en sparebank, viseadministrerende direktør i Sparebank 1-gruppen og konsernsjef i Blueway (internasjonalt helikopterselskap).


OM GUDBRANDSDAL ENERGI AS
Gudbrandsdal Energi AS ble etablert i 1916 og eies av kommunene Nord-Fron, Sør-Fron, Ringebu og Øyer. Selskapet er blant de ti største strømselskapene i Norge med sine ca. 96 000 strømkunder. Selskapet disponerer konsesjonskraft og har produksjonsanlegg på Ringebu og på Tretten (Moksa og Vinkelfallet). Kjerneverdier: Vi skal være åpne, inkluderende, tydelige og langsiktige.

Markedskommentar uke 15 2019

Spotprisene har løftet seg denne uken da høytrykkspreget vær har gitt lite vind og nedbør. Mer høytrykk i værvarslene kombinert med høyere brenselspriser og CO2-kvotepriser har bidratt til høyere priser i terminmarkedet for kraft.

Les mer

Endeløs vinter - et reisebrev

Endless Winter er et eksperiment i bærekraftig fjellsport. Vi følger skikjører Nikolai Schirmer i et forsøk på å kjøre bedre på ski uten de vanlige CO2-intensive frynsegodene til en proff skikjører.

Les mer

Markedskommentar april 2019

Vi har lagt bak oss en kald vinter med høye strømpriser og generelt høyt strømforbruk blant folk flest. Dette har påvirket strømregningene våre og dermed også økt trykket inn mot strømleverandørene. Nå har været blitt mildere og forbruket har gått ned. Det samme har strømprisene.

Les mer

Markedskommentar uke 14 2019

Denne uken har vært mild med temperaturer godt over normalen for årstiden. Spotprisene har vært relativt stabile med mindre svingninger denne uken.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?