13.12.2016

Elavgiften økes med 1,36 øre pluss moms fra 2017

(Montel) Budsjettforliket innebærer at det plusses ytterligere ett øre på elavgiften, i tillegg til regjeringens forslag om en inflasjonsjustering på 0,36 øre/kWh.

Det fremgår av innstillingen til budsjettbehandlingen i Stortinget, som ble avgitt fredag.

«Komiteens flertall, medlemmene fra Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre, støtter forslaget om at satsingen på Enova styrkes, ved at den årlige bevilgningen som overføres til Klima- og energifondet trappes opp til 2 mrd. kroner fra og med 2018. I tillegg kommer inntekter fra påslaget på nettariffen, som for 2017 er anslått til 630 mill. kroner», heter det er i komiteens innstilling.

630 millioner kroner i økt nettleie innebærer en økning på ett øre. Dermed vil elavgiften fra neste år bli på 17,36 øre/kWh.

Komiteflertallet går også inn for at det blir bevilget 10 millioner kroner til utjevning av nettariffen. Regjeringens forslag var opprinnelig at denne ordningen skulle fjernes helt.

Det endelige budsjettet for energi- og klimafeltet vedtas i Stortinget på onsdag denne uken.

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?