13.12.2016

Elavgiften økes med 1,36 øre pluss moms fra 2017

(Montel) Budsjettforliket innebærer at det plusses ytterligere ett øre på elavgiften, i tillegg til regjeringens forslag om en inflasjonsjustering på 0,36 øre/kWh.

Det fremgår av innstillingen til budsjettbehandlingen i Stortinget, som ble avgitt fredag.

«Komiteens flertall, medlemmene fra Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre, støtter forslaget om at satsingen på Enova styrkes, ved at den årlige bevilgningen som overføres til Klima- og energifondet trappes opp til 2 mrd. kroner fra og med 2018. I tillegg kommer inntekter fra påslaget på nettariffen, som for 2017 er anslått til 630 mill. kroner», heter det er i komiteens innstilling.

630 millioner kroner i økt nettleie innebærer en økning på ett øre. Dermed vil elavgiften fra neste år bli på 17,36 øre/kWh.

Komiteflertallet går også inn for at det blir bevilget 10 millioner kroner til utjevning av nettariffen. Regjeringens forslag var opprinnelig at denne ordningen skulle fjernes helt.

Det endelige budsjettet for energi- og klimafeltet vedtas i Stortinget på onsdag denne uken.

Markedskommentar mai 2019

Hydrologisk balanse var tidlig i mai dårligere enn på samme tid enn i fjor. Nedbør de siste dagene samt varsler om mer nedbør fremover vil dog være med å bedre denne.

Les mer

Markedskommentar uke 19 2019

I løpet av ukens seks første dager har systemprisen variert mellom 40 og 43 øre/kWh, mot 28-40 øre/kWh tilsvarende dager i forrige uke.

Les mer

Bygger Nordens største batteri

Det finske vindkraftselskapet TuuliWatti Oy bygger Nordens største batteri til 3,5 millioner euro i vindparken Viinamäki i Finland.

Les mer

Norsk Kundebarometer 2019

Gudbrandsdal Energi ble for 9. gang kåret til å ha landets mest fornøyde strømkunder. Selskapet fikk hele 4 stjerner i 2019-undersøkelsen. Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI har i over tjue år målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?