20.02.2014

Dine Penger - Slik finner du de beste strømavtalene

GE-Dine-Penger-990x300

Strømpriser


Gudbrandsdal Energi har i mange år hatt svært lave strømpriser. GE er det strømselskapet i Norge som best synliggjør strømprisene for kundene sine. Alle strømavtaler er tydelig presentert med full oversikt over strømpriser og betingelser på de ulike produktene. Det er vår policy å være åpne om dette.

Dine Penger har ved flere anledninger plassert Gudbrandsdal Energi sine produkter på toppen av lista når det gjelder lave strømpriser og beste strømavtaler. Nå senest i februar listes vårt produkt Kvitfjell World Cup Social Spot på topp som landets beste strømavtale.

Les også: Dette er billigste strømleverandør nå
Vil forby forskuddsbetaling


[caption id="attachment_1872" align="alignright" width="300"]Dropper forskuddsbetaling på strøm Foto: Gudbrandsdal Energi[/caption]

Forbrukerombud Gry Nergård har uttalt til Dine Penger at Forbrukerombudet har sett mange eksempler på strømselskaper som har gått konkurs eller innstilt leveringen av strøm, der penger som strømkundene har betalt inn på forskudd, har gått tapt.

Les hele saken hos Dine Penger.

Forbrukerombudet støtter forbud mot forskuddsbetaling av strøm. Gudbrandsdal Energi ønsker dette velkommen og vil allerede fra 1. juni 2014 kun tilby etterskuddsvis fakturerte strømprodukter.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) vil forby forskuddsbetaling og a konto betaling av strøm.

Les også: Styr unna forskuddsbetaling på strøm.

Forbrukerombudet gir nå sin fulle støtte til NVE sitt forslag. De har i lengre tid rådet forbrukerne til å velge strømavtaler der strømmen faktureres etterskuddsvis. Dette anbefaler også Dine Penger sine eksperter.

Det selskapet som skal pryde seg med tittelen "Norges beste strømavtale" kan ikke tilby forskuddsbetaling på avtalen.

Dropper forskuddsbetaling på strøm


[caption id="attachment_1990" align="alignright" width="300"] Foto: Jan Jansrud[/caption]

Gudbrandsdal Energi har etterskuddsfakturering på de aller fleste strømproduktene sine. To produkter har dog pr. i dag a konto betaling, men nå dropper vi a konto-leddet også på disse to avtalene.

GE sine kraftprodukter Markedskraft Lavpris Akonto og Variabel Lavpris Akonto vil derfor ikke bli tilbudt nye kunder etter 1. juni 2014. Eksisterende kunder kan da heller ikke bytte til disse produktene. Begge produktene vil bli tatt ut fra Konkurransetilsynets prislister og vil ikke lenger være tilgjengelig for bestilling via internettsidene til GE.

Produktene vil bli videreført, men vil bli avregnet etterskuddsvis hver måned fra 1. juni. Alle de andre produktene til GE har allerede betingelser om etterskuddsvis fakturering pr. måned.

Kunder som har akontoprodukter hos GE vil bli direkte informert om dette.

Les mer om at GE dropper forskuddsbetaling på strøm.

Kundene våre ser utvilsomt  på etterskuddsvis fakturering som positivt. Dette viser seg i flere anledninger der vi har spurt om tilbakemeldinger om temaet på Facebooksiden vår og på Google+ siden vår.

Vi legger ikke skjul på at vi ønsker å være det første strømselskapet som kommuniserer dette ut til kundene våre og markedet generelt.
Slik finner du de beste strømavtalene


[caption id="attachment_1978" align="alignright" width="300"]Dine Penger – Slik finner du de beste strømavtalene Skjermdump: Konkurransetilsynet[/caption]
Hva skal du gjøre for å finne den beste strømavtalen og hva bør du gjøre for å unngå forskuddsfakturerte strømavtaler og skjulte kostnader? I siste utgave av bladet Dine Penger, skrives det om nettopp dette. Anbefalingen derfra er å velge etterskuddsfakturert spotpris.

Gå inn på Konkurransetilsynet sine nettsider, www.kt.no/kraftpriser. Velg din bostedskommune, tast inn ditt antatte årlige forbruk, fjern avhaking for forskuddsvis, velg markedskraft/spotpris og følg instruksene videre.

Les også: Det er enkelt å bytte strømleverandør!

Alle Gudbrandsdal Energis strømprodukter er meldepliktige til Konkurransetilsynet. Kriteriene for at en avtale er meldepliktig, er at den tilfresstiller Konkurransetilsynets krav til avregning og varsling. Strømavtaler som ikke finnes på Konkurransetilsynets liste er gjennomgående dyrere.
Les mer om strømpriser her: https://www.ge.no/no/strompriser


Kunstig intelligens i front for kundeservice

En chatbot svarer allerede på 1500 samtaler i måneden for Gudbrandsdal Energi. Nå utvikles en ny versjon av boten opp mot taleassistenter.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2018

Denne uken har vært preget av værprognoser med kaldere vær og usikkerhet rundt handelsavtalen mellom EU og Storbritannia som kan få konsekvenser for CO2-kvotene.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2018

Strømprisene har vært litt lavere denne uken på grunn av mer vind og nedbør, kombinert med temperaturer godt over normalen

Les mer

Slik kjøpes og selges den norske strømmen på kraftbørsen

Strøm er en vare som skal kjøpes og selges. Det eneste som er spesielt med strøm er at den må forbrukes akkurat i det øyeblikket den produseres. Vi sikrer at alle som bruker strøm vet hva den faktisk koster. forklarer kommunikasjonssjef Stina Johansen i Nord Pool til enerWE.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?