Hjem > Siste nytt > Den norske frikjøringscupen 2018

Den norske frikjøringscupen 2018

Thomas Gundersen
Publisert 06.11.2017, sist oppdatert 06.11.2017

I en pressemelding skriver vår samarbeidspartner Norway Freeride at konkurransene som skal være en del av den norske frikjøringscupen i 2018 nå er satt: Sogndal Freeride 23. februar, Sauda BCC: 6-8 april, Voss Freeride: 14 april, Xfree: 20-21 april og RFC: 26-29 april.

I en pressemelding skriver vår samarbeidspartner Norway Freeride at konkurransene som skal være en del av den norske frikjøringscupen i 2018 nå er satt:

  • Sogndal Freeride 23. februar
  • Sauda BCC: 6-8 april
  • Voss Freeride: 14 april
  • Xfree: 20-21 april
  • RFC: 26-29 april

Fra i fjor så er Vågå ute da de vil konsentrere seg om juniorkonkurranse og Høkkers Invitational. Med unntak av Sogndal Freeride, blir det en veldig tett liste med 4 konkurranser på rappen i april. Dette er absolutt ikke ideelt men med en tidlig påske og at alle ønsker å arrangere på slutten av sesongen så har det blitt slik. Vi er uansett veldig fornøyd med sammensetningen av listen, fem solide og bra konkurranser. Fire av de er rene storfjell mens Sauda BCC fortsetter med det velkjente opplegget sitt: én dag med urørt storfjell og èn dag med kickere bygget av park- og frikjøringslinjen til Sauda VGS. Det blir som før med de tre beste resultatene som tellende sammenlagt.

Les også: inngår samarbeid med Norway Freeride.

Sogndal Freeride starter Norgescupen i 2018. De har bestemt seg for å ta et pause-år fra FWQ og være endel av Norgescup kommende sesong. Sogndal er kanskje det stedet i Norge med det største miljøet innen frikjøring og det kan ikke bli bedre enn å starte sesongen vår her. Konkurransen er en del av Fjellsportfestivalen i Sogndal som arrangeres 21-25 februar.

Voss Freeride hadde sitt første år som en del av Norgescup med Voss Resort i ryggen sist sesong. Utenom at fjellsiden stort sett bestod av is den dagen så var det en konkurranse som ble veldig godt mottatt av kjørerne. Tilkomsten til toppen av fjellsiden bestod av heiskjøring og scooter eller tråkkemaskin videre. Slikt blir veldig godt mottatt av kjørerne som slapp helt å slenge ski og brett på ryggen. Den aktuelle fjellsiden, Vådalsbotnen på baksiden av skisenteret er i overkant av 500m høy og flere hundre meter bred i toppen. Det gir rom for utallige og varierte linjevalg ned.

Xfree i Volda/Ørsta er en del av X2 festivalen. Den ble dessverre avlyst forrige sesong på grunn av 1 meter (!) fokksnø i fjellsiden. De har arrangert frikjøringskonkurranse i flere år, både som en del av Norgescup og uavhengig. De har opparbeidet seg rykte som en veldig populær konkurranse, spesielt blant brettfolket.

Røldal Freeride Challenge trenger sikkert ingen videre introduksjon, det er finalen og den desidert største og mest populære konkurransen. Store snømengder og stabilt vær på denne tiden gjør at RFC omtrent alltid blir gjennomført.

Sist sesong var første på en stund med en uavhengig Norgescup, dette ble godt mottatt av både kjørere og arrangører. Kjørerne ble en veldig bra sammensveiset gjeng gjennom sesongen og det ble sagt av flere at det var den kjekkeste på flere år. Det er dog plass til enda flere deltagere og med denne utviklingen vil det bli mer trøkk ved påmeldingene. Vi anbefaler jentene og spesielt de på brett til å bli med i cupen! Da vil dere bli endel av et veldig bra og inkluderende miljø. Trives du utenfor løypene og har litt erfaring med å kjøre bratt, da er det bare å prøve seg!

Nytt av året er at Norway Freeride får med seg Helly Hansen på laget som samarbeidspartner for 2018-sesongen. Styret i Norway Freeride er også styrket med Alexander Kristensen, som skal ha hovedfokus på dommere og dømmingen i cupen.

Målet med samarbeidet er å sikre en solid og profesjonelt gjennomført norgescup samt jobbe aktivt for rekruttering til frikjøringsmiljøet.

Helly Hansen har i flere år jobbet målrettet for å styrke sin posisjon innen frikjøringssegmentet og er derfor en naturlig merkevare for oss å samarbeide med.

Vi ser nå virkelig frem til en ny og spennende frikjøringssesong. Sammen med sterke og solide partnere som Helly Hansen, Gudbrandsdal Energi og Protect Our Winters Norge (POW) ser vi lyst på fremtiden til norsk frikjøring, avslutter de pressemeldingen med!

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?