05.02.2015

Danmark åpner for økt solcellestøtte fra 11. februar

(Montel) Danske mikroprodusenter av vind og solenergi kan vente seg økt støtte fra 11. februar, etter at EU-kommisjonen nå har godkjent ordningen.

Det kommer frem i en pressemelding fra Klima-, Energi- og Bygningsministeriet torsdag.

Danske politikere ble i 2012 og 2013 enig om å heve støtte til både solcelleeiere og eiere av husstandsvindmøller, men endringene har blitt lagt på is i påvente av klarsignal fra Brüssel.

Eiere av vindmøller som er mindre en 10 kWh er nå sikret en pris på 250 øre/kWh for strøm de selv ikke bruker i 20 år, mens eiere av møller opp til 24 kWh får 150 øre/kWh.

All produksjon fra solcelleanlegg som leveres til nettet får 60 øre/kWh de første 10 år og deretter 40 øre/kWh de påfølgende ti årene. Danske myndigheter har satt et tak for solcellestøtten på 60 MW i 2015.
Olav Vilnes
olav@montel.no

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?