06.05.2015

Bilsalget steg i april

Oslo (NTB): I april ble det registrert 12.782 nye personbiler, 667 flere og 5,5 prosent mer enn i april i fjor. Salget av dieselbiler faller mens flere kjøper ladbare hybridbiler.

– Sammenlignet med gjennomsnittet for april måned de ti foregående årene, er årets apriltall 21,2 prosent høyere, skriver bransjeorganisasjonen Opplysningsrådet for Veitrafikken AS

I april hadde 44 prosent av alle nyregistrerte personbiler dieselmotor, i april 2014 var andelen 49,7 prosent. Det ble registrert 1.554 nye personbiler med hybriddrift og 1.975 nye elbiler. Det er 715 flere elbiler og 635 flere hybridbiler enn for ett år siden.

Av luksusbilene er det hittil i år solgt én Ferrari, to Maseratier og to modeller av Aston Martin i Norge. Til sammenligning har Volkswagen solgt 8.893 biler i Norge hittil i år, en framgang på 40 prosent sammenlignet med fjoråret. Bare i april solgte Volkswagen 2.667 biler i Norge, nesten dobbelt så mange som neste bilmerke på listen som er Toyota som solgte 1.274 biler. (©NTB)

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?