14.08.2014

Bellona har fått ny fagsjef

HallsteinHallvaagBellona har ansatt ny fagsjef. Hallstein Havåg går inn i Bellonas ledergruppe og vil sitte med det daglige operasjonelle ansvaret for fagavdelingen.

Bellona er stadig opptatt av å profesjonalisere virksomheten vår. Ansettelsen av Hallstein er en viktig brikke i dette. Jeg gleder meg til å samarbeide tett med han for å videreutvikle organisasjonen ytterligere, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Hallstein Havåg er sivilingeniør i energi og miljø/industriell økologi fra NTNU. Han har de siste sju årene jobbet i Alstom Norge, der han kommer fra stillingen som gruppeleder i engineeringavdelingen. Han har tidligere vært salgssjef for Alstom Environmental Control Systems, med ansvar for Midtøsten. Han har også jobbet i flere år som tilbudsleder, blant annet i Latinamerika og Midtøsten.

Havåg går inn som en del av ledergruppa i Bellona og sitter med det daglige ansvaret for fagavdelingen. Han vil få et overordnet operasjonelt ansvar for prosjekt- og programstyring, koordinering mellom avdelinger og faglig utvikling.

-Miljøutfordringene vår generasjon står overfor er enorme og komplekse. Det vil kreve visjoner, kreativitet og kunnskap for  å finne de løsningene verdenssamfunnet trenger. Samtidig ser vi nå at mange virkemidler knyttet til miljø- og klimapolitikk faktisk virker, og det inspirerer meg veldig til å ta fatt på jobben i en visjonær og pragmatisk miljøorganisasjon som det Bellona er, sier Hallstein Havåg.

Han peker på hvordan klima- og miljødebatten både i Norge og internasjonalt går meget spennende år i møte.

–Jeg gleder meg til å være med å videreutvikle en av de viktigste aktørene i norsk miljøbevegelse. Gamle dogmatiske standpunkter om miljø og klima hører fortiden til. Bellona har en tydelig stemme i offentligheten, og er en fascinerende kombinasjon av visjonære ideer, kompromissløse fighteregenskaper og pragmatiske allianser, sier Havåg.

«Denne stillingen er spennende fordi jeg får bidra med min erfaring frå å jobbe med industri, økonomi, myndigheter og mennesker både i Norge og internasjonalt. Jeg gleder meg til å jobbe med en meget sterk faggruppe og ønsker å bidra til å gjøre Bellona enda mer slagkraftig. Vi skal levere på det vi lover og vi skal være tydelige på å videreutvikle Bellona som  premissleverandør, sier Havåg.

Bellona-grunnlegger Frederic Hauge ser fram til å presentere den nye fagsjefen for stiftelsens omfattende nettverk. –Med Hallstein på plass får vi en bredde, kompetanse og erfaring som Bellona vil nyte svært godt av. Jeg tror både meningsfeller og motstandere vil merke at Bellona nå mobiliserer for det som blir noen veldig spennende måneder og år framover, avslutter en offensiv Hauge.

Kontaktperson: Kommunikasjonssjef Magnus Borgen: 97728476

Hele saken kan du lese på Bellona sine nettsider.

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?