Hjem > Siste nytt > Avviser alle vindmølle-klager

Avviser alle vindmølle-klager

Publisert 14.07.2014, sist oppdatert 05.09.2017

Engerfjellet+i+Nord-OdalEuropower. Stein Arild Iglebaek.

I januar ga NVE Eon konsesjon til utbygging av Sonkjølen og her på Engerfjellet. Nå er også klagene avvist og oversendt OED. Foto: Sweco

32 personer og organisasjoner har klagd på vindkraftplanene i grenseområdene mellom Nes og Nord-Odal. NVE avviser imidlertid alle klagene, som nå havner på departementets bord.

– Vi kan ikke se at noen av klagene gir grunnlag for å endre vårt vedtak av 30.1.2014. Klagene oversendes derfor Olje- og energidepartementet (OED) for endelig avgjørelse, skriver NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) i en oppsummering av alle klagene mot vindkraftplanene, melder raumnes.no

I slutten av januar i år ga NVE selskapet E.ON konsesjon for utbygging av Songkjølen og Engerfjellet vindkraftverk. Det har altså medført en rekke klager.

NVE mottok 33 klager, men en klage fra Nes videregående skole er avvist da den ikke er fremmet av en part i saken eller annen med rettslig klageinteresse. De øvrige 32 klagene er altså behandlet og kommentert, og NVE har konkludert med at ingen av klagene inneholder momenter som gjør at de vil endre sitt konsesjonsvedtak. Vedtaket er samtidig et samtykke til ekspropriasjon der det er nødvendig.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?