14.07.2014

Avviser alle vindmølle-klager

Engerfjellet+i+Nord-OdalEuropower. Stein Arild Iglebaek.

I januar ga NVE Eon konsesjon til utbygging av Sonkjølen og her på Engerfjellet. Nå er også klagene avvist og oversendt OED. Foto: Sweco

32 personer og organisasjoner har klagd på vindkraftplanene i grenseområdene mellom Nes og Nord-Odal. NVE avviser imidlertid alle klagene, som nå havner på departementets bord.

– Vi kan ikke se at noen av klagene gir grunnlag for å endre vårt vedtak av 30.1.2014. Klagene oversendes derfor Olje- og energidepartementet (OED) for endelig avgjørelse, skriver NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) i en oppsummering av alle klagene mot vindkraftplanene, melder raumnes.no

I slutten av januar i år ga NVE selskapet E.ON konsesjon for utbygging av Songkjølen og Engerfjellet vindkraftverk. Det har altså medført en rekke klager.

NVE mottok 33 klager, men en klage fra Nes videregående skole er avvist da den ikke er fremmet av en part i saken eller annen med rettslig klageinteresse. De øvrige 32 klagene er altså behandlet og kommentert, og NVE har konkludert med at ingen av klagene inneholder momenter som gjør at de vil endre sitt konsesjonsvedtak. Vedtaket er samtidig et samtykke til ekspropriasjon der det er nødvendig.

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?