09.07.2016

Antall leverandørskifter økte med 45% i første kvartal

(Montel) Det ble foretatt 109.000 strømleverandørskifter blant norske husholdninger i første kvartal i år, noe som er 45 prosent høyere enn i samme periode i fjor, viser ferske tall fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Dermed opprettholdes den høye bytteaktiviteten fra fjerde kvartal i fjor, da 107.800 byttet leverandør, skriver NVE i en pressemelding.

Forbrukerrådets nye strømprisportal strømpris.no, som ble lansert i tredje kvartal i fjor, kan ha gitt utslag i byttetallene, ifølge direktoratet.

Blant næringskundene økte bytteaktiviteten med 60 prosent til 19.300 i første kvartal.

Derimot viser NVEs beregninger at 44 prosent av norske husholdninger ikke har byttet kraftleverandør de siste fem årene.

I første kvartal 2016 var markedsandelen til den dominerende leverandøren til husholdningskunder 70 prosent. Dette er en nedgang på 2 prosentpoeng fra forrige kvartal. Husholdninger på leveringsplikt utgjorde 2,1 prosent av strømkundene.

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?