09.07.2016

Antall leverandørskifter økte med 45% i første kvartal

(Montel) Det ble foretatt 109.000 strømleverandørskifter blant norske husholdninger i første kvartal i år, noe som er 45 prosent høyere enn i samme periode i fjor, viser ferske tall fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Dermed opprettholdes den høye bytteaktiviteten fra fjerde kvartal i fjor, da 107.800 byttet leverandør, skriver NVE i en pressemelding.

Forbrukerrådets nye strømprisportal strømpris.no, som ble lansert i tredje kvartal i fjor, kan ha gitt utslag i byttetallene, ifølge direktoratet.

Blant næringskundene økte bytteaktiviteten med 60 prosent til 19.300 i første kvartal.

Derimot viser NVEs beregninger at 44 prosent av norske husholdninger ikke har byttet kraftleverandør de siste fem årene.

I første kvartal 2016 var markedsandelen til den dominerende leverandøren til husholdningskunder 70 prosent. Dette er en nedgang på 2 prosentpoeng fra forrige kvartal. Husholdninger på leveringsplikt utgjorde 2,1 prosent av strømkundene.

Markedskommentar uke 41 2019

Denne uken startet med en høy systempris på hele 44,1 øre/kWh, den høyeste systemprisen på nesten seks måneder. Lite vind, lavt tilsig kombinert med lave temperaturer som resulterte i høyt forbruk var årsaken til den høye systemprisen.

Les mer

Flytende vindkraft opptil fem ganger dyrere enn landvind

Norgessjef Ben Bjørke i Siemens Gamesa mener det er realistisk med bunnfast havvind på norsk sokkel, men at det er behov for stor skala dersom en skal få ned kostnadene for flytende havvind.

Les mer

Regjeringen jekker elavgiften til 16,13 øre/kWh

Etter å ha kuttet elavgiften med ett øre i statsbudsjettet i fjor, vil regjeringen nå øke avgiften med 1,9 prosent til 16,13 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2019

I forrige uke ble gjennomsnittsprisen for Østlandet (NO1) 31,4 øre/kWh, denne uken blir prisen rundt 35 øre/kWh som for det meste skyldes høyere forbruk etter hvert som gradestokken kryper mot kuldegrader.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?