08.09.2015

Antall leverandørbytter falt for tredje kvartal på rad

(Montel) Antallet leverandørbytter sank med 26 prosent i første kvartal. Dette var tredje kvartal på rad at byttefrekvensen falt, ifølge NVEs beregninger.


I alt 73.900 strømkunder byttet leverandør i første kvartal. Det er en nedgang fra 100.200, eller 26 prosent, målt mot samme kvartal i 2014.


Blant næringskunder var bytteaktiviteten omtrent uendret, ifølge NVEs leverandørskifteundersøkelse. 12.100 næringskunder byttet leverandør, opp 100 fra samme tid året før.


Strømkundene fikk også en lavere strømregning i kvartalet. Standard variabel-kontraktene var ned 11 prosent sammenliknet med samme kvartal året før, mens spotkontraktene i snitt var tre prosent billigere.


NVEs undersøkelse viser også at den dominerende leverandøren innenfor hvert nettområde klarte å øke sin med ett prosentpoeng til 72 prosent.


Samtidig var det marginalt færre husholdninger på leveringsplikt. I alt lå 2,2 prosent av husholdningene på leveringsplikt i første kvartal, ned 0,2 prosentpoeng.


Grunnen til at tallene for første kvartal er klare først nå skyldes manglende innrapportering og tekniske problemer, skriver NVE.


Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer

Markedskommentar uke 45 2019

Denne uken har gradestokken krøpet langt ned på minussiden og det har fått direkte følger for spotprisene. Det toppet seg på onsdag med over 53 øre/kWh i gjennomsnitt for hele døgnet. I timen mellom 18 og 19 var timesprisen helt oppe på 85,7 øre/kWh. Årsaken til de høye prisene er kombinasjonen kaldt vær og lite vind.

Les mer

Markedskommentar uke 43 2019

Spotprisene i forrige uke på Østlandet i prisområde NO1 ble marginalt høyere enn uken før og endte på 36,4 øre/kWh. Denne uken er høyere priset og ser ut til å bli rundt 37,9 øre/kWh.

Les mer

NVE varsler gradvis innføring av effekttariffer

NVE vil lansere flere forskjellige modeller for effekttariffer, og disse kan innføres gradvis over flere år, ifølge et nytt forslag til innretning av nettleien som snart sendes ut på høring.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?