08.09.2015

Antall leverandørbytter falt for tredje kvartal på rad

(Montel) Antallet leverandørbytter sank med 26 prosent i første kvartal. Dette var tredje kvartal på rad at byttefrekvensen falt, ifølge NVEs beregninger.


I alt 73.900 strømkunder byttet leverandør i første kvartal. Det er en nedgang fra 100.200, eller 26 prosent, målt mot samme kvartal i 2014.


Blant næringskunder var bytteaktiviteten omtrent uendret, ifølge NVEs leverandørskifteundersøkelse. 12.100 næringskunder byttet leverandør, opp 100 fra samme tid året før.


Strømkundene fikk også en lavere strømregning i kvartalet. Standard variabel-kontraktene var ned 11 prosent sammenliknet med samme kvartal året før, mens spotkontraktene i snitt var tre prosent billigere.


NVEs undersøkelse viser også at den dominerende leverandøren innenfor hvert nettområde klarte å øke sin med ett prosentpoeng til 72 prosent.


Samtidig var det marginalt færre husholdninger på leveringsplikt. I alt lå 2,2 prosent av husholdningene på leveringsplikt i første kvartal, ned 0,2 prosentpoeng.


Grunnen til at tallene for første kvartal er klare først nå skyldes manglende innrapportering og tekniske problemer, skriver NVE.


Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?