08.09.2015

Antall leverandørbytter falt for tredje kvartal på rad

(Montel) Antallet leverandørbytter sank med 26 prosent i første kvartal. Dette var tredje kvartal på rad at byttefrekvensen falt, ifølge NVEs beregninger.


I alt 73.900 strømkunder byttet leverandør i første kvartal. Det er en nedgang fra 100.200, eller 26 prosent, målt mot samme kvartal i 2014.


Blant næringskunder var bytteaktiviteten omtrent uendret, ifølge NVEs leverandørskifteundersøkelse. 12.100 næringskunder byttet leverandør, opp 100 fra samme tid året før.


Strømkundene fikk også en lavere strømregning i kvartalet. Standard variabel-kontraktene var ned 11 prosent sammenliknet med samme kvartal året før, mens spotkontraktene i snitt var tre prosent billigere.


NVEs undersøkelse viser også at den dominerende leverandøren innenfor hvert nettområde klarte å øke sin med ett prosentpoeng til 72 prosent.


Samtidig var det marginalt færre husholdninger på leveringsplikt. I alt lå 2,2 prosent av husholdningene på leveringsplikt i første kvartal, ned 0,2 prosentpoeng.


Grunnen til at tallene for første kvartal er klare først nå skyldes manglende innrapportering og tekniske problemer, skriver NVE.


Gert Ove Mollestad
gert@montel.no

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?