30.04.2015

Anonym lansering av strømpris.no

strømpris.noI juni er Konkurransetilsynest prisoversikt historie. Da kommer strømpris.no fra Forbrukerrådet. Lanseringen vil bli gjort så anonym som mulig.

Forbrukerrådet vil ha klar strømprisportalen (strømpris.no) i juni som Olje- og energidepartementet har varslet. Akkurat når portalen er i drift, vil ikke Forbrukerrådet opplyse om før den faktisk er klar. Lanseringen blir så anonym som mulig.

Den nye strømprisportalen, der alle avtaler skal være tilgjengelig, er under utvikling og vil være klar i juni. Portalen har også fått navnet Strømpris.no. Mai/juni 2015 har hele tiden vært antydet som lanseringstidspunkt.

Bjørnar Angell, seniorrådgiver Markedsportaler i Forbrukerrådet, forteller til Europower at arbeidet med portalen er i rute og at man forventer at den vil være klar til planlagt tid.

– Den tekniske løsningen er forankret gjennom flere møter med bransjen og der var det ikke så store innvendinger. Nå jobber selskapene med å tegne opp sine egne sider der de skal rapportere inn informasjonen automatisk til oss, forteller Angell til Europower.

Les også: Ny strømprisportal - alle skal med.

Testes

Forbrukerrådet hadde en testversjon klar i midten av februar. Fra flere av leverandørene har de derfor kunnet følge dataene ganske lenge. Andre har måttet oppdatere integrasjonsguiden, altså måten man gjør det på.

– Det var jo ventet, for man forventer ikke en fasit fra dag én. Totalt har det gått ganske smertefritt, sier Angell.

På designsiden er man også stort sett ferdige med implementeringen. Systemet skal nå brukertestes i mai, med noen tilfeldige forbrukere. Testen gjøres på Ikea.

Overtok navn

Navnet blir strømpris.no. Det var imidlertid et domenenavn som var eid av Hurumkraft. Men de var villige til å selge det til Forbrukerrådet til kostpris. Nå jobber de også med å få på plass straumpris.no, et domenenavn som Forbrukerrådet allerede har tilgang til.

Stille lansering

Portalen er klar i juni, men Angell vil ikke si noe mer presist når i juni den er klar. Det vil ikke bli noen markering heller.

– Det blir en stille lansering i juni en gang. Portalen legges stille og rolig ut for bruk for å kunne teste den gjennom sommeren. En større lansering vil først skje til høsten. Vi regner med at det ikke er den store interessen for strømprisene gjennom sommeren og håper derfor at det ikke blir så stor oppmerksomhet rundt dette i juni. Vi kan jo ikke hindre at noen bruker det i markedsføringen fra juni når det er tilgjengelig, men vi kommer ikke til å si noe om når i juni vi lanserer, understreker Angell.

(Europower)

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer

Felles løsning for mobilbetaling i Europa

Hele sju ulike leverandører av betalingstjenester slår seg sammen for å forenkle mobilbetaling i Europa. Vipps er Norges "representant" i dette samarbeidet som blant annet skal bestå av den kinesiske kjempen Alipay.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?