30.04.2015

Anonym lansering av strømpris.no

strømpris.noI juni er Konkurransetilsynest prisoversikt historie. Da kommer strømpris.no fra Forbrukerrådet. Lanseringen vil bli gjort så anonym som mulig.

Forbrukerrådet vil ha klar strømprisportalen (strømpris.no) i juni som Olje- og energidepartementet har varslet. Akkurat når portalen er i drift, vil ikke Forbrukerrådet opplyse om før den faktisk er klar. Lanseringen blir så anonym som mulig.

Den nye strømprisportalen, der alle avtaler skal være tilgjengelig, er under utvikling og vil være klar i juni. Portalen har også fått navnet Strømpris.no. Mai/juni 2015 har hele tiden vært antydet som lanseringstidspunkt.

Bjørnar Angell, seniorrådgiver Markedsportaler i Forbrukerrådet, forteller til Europower at arbeidet med portalen er i rute og at man forventer at den vil være klar til planlagt tid.

– Den tekniske løsningen er forankret gjennom flere møter med bransjen og der var det ikke så store innvendinger. Nå jobber selskapene med å tegne opp sine egne sider der de skal rapportere inn informasjonen automatisk til oss, forteller Angell til Europower.

Les også: Ny strømprisportal - alle skal med.

Testes

Forbrukerrådet hadde en testversjon klar i midten av februar. Fra flere av leverandørene har de derfor kunnet følge dataene ganske lenge. Andre har måttet oppdatere integrasjonsguiden, altså måten man gjør det på.

– Det var jo ventet, for man forventer ikke en fasit fra dag én. Totalt har det gått ganske smertefritt, sier Angell.

På designsiden er man også stort sett ferdige med implementeringen. Systemet skal nå brukertestes i mai, med noen tilfeldige forbrukere. Testen gjøres på Ikea.

Overtok navn

Navnet blir strømpris.no. Det var imidlertid et domenenavn som var eid av Hurumkraft. Men de var villige til å selge det til Forbrukerrådet til kostpris. Nå jobber de også med å få på plass straumpris.no, et domenenavn som Forbrukerrådet allerede har tilgang til.

Stille lansering

Portalen er klar i juni, men Angell vil ikke si noe mer presist når i juni den er klar. Det vil ikke bli noen markering heller.

– Det blir en stille lansering i juni en gang. Portalen legges stille og rolig ut for bruk for å kunne teste den gjennom sommeren. En større lansering vil først skje til høsten. Vi regner med at det ikke er den store interessen for strømprisene gjennom sommeren og håper derfor at det ikke blir så stor oppmerksomhet rundt dette i juni. Vi kan jo ikke hindre at noen bruker det i markedsføringen fra juni når det er tilgjengelig, men vi kommer ikke til å si noe om når i juni vi lanserer, understreker Angell.

(Europower)

Potensialet for flytende havvind er stort

Potensialet for flytende vind er veldig stort. Hovedutfordringen er at det er dyrt, sier Emil Smilden fra Equinor.

Les mer

Statnett: 99,98 prosent oppetid på strømforsyningen

Statnett forteller i en pressemelding at tallene for 2018 viser at leveringspåliteligheten på strøm er på 99,98 prosent. - Sikker strømforsyning med god kvalitet er en forutsetning i det samfunnet vi har, og det er samtidig vesentlig for å utvikle dette samfunnet videre mot mer klimavennlige løsninger, sier konserndirektør Peer Østli i Statnett.

Les mer

Markedskommentar uke 48 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 41,3 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 42,5 øre/kWh. Dette skyldes blant annet noe lavere temperaturer denne uken som har gitt økt forbruk, samtidig som det også har vært mindre vind denne uken sammenlignet med forrige uke.

Les mer

Markedskommentar uke 47 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 43,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 41 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer som gir redusert forbruk og redusert pris, det har også vært mer vind og en liten økning av tilsig.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?