24.04.2018

AMS medførte 79 prosents økning i strømklager i 2017

(Montel) Fersk statistikk fra Forbrukerrådet viser at antallet strømklager steg med nesten 80 prosent i fjor. Forbrukerrådet peker også på at antallet spørsmål fra forbrukere om strømmarkedet har doblet seg siden 2016.

Totalt ble det innlevert 981 klager til rådet i 2017 for tjenester knyttet til energi. Ifølge årsrapporten til Forbrukerrådet er dette en stigning fra 645 klager i 2016 og 549 klager i 2015.

«Vi tror at mye av veksten kan tilskrives forhold rundt nye strømmålere», skriver rådet i rapporten som ble lagt før helgen.

Forbrukerrådet presiserer at selv om energiområdet kan omfatte andre ting enn strøm, så er hele økningen i 2017 relatert til strømmarkedet

Flere henvendelser
Samtidig som klagesakene har økt, så har også Forbrukerrådet registrert nær en fordobling av antallet henvendelser om strøm siden 2016. Til sammen fikk rådet 1.266 spørsmål fra forbrukere om strømsaker i 2017, en oppgang på 86 prosent. En så sterk økning karakteriserer Forbrukerrådet som uvanlig.

– Folk opplever at det gode tilbudet de tok imot endret seg etter kort tid som kunde. Vi forstår godt at folk blir sinna. Med vår strømvelger kan du krysse av for pris etter tilbudsperioden, slik at du vet hva du går til. Sjekk alltid vilkårene før du slår til, så slipper du å bli skuffet, sier direktør Randi Flesland.

De viktigste sakene folk spør om er, foruten nye strømmålere, saker som dreier seg om prisendringer på avtaler like etter at avtalene er inngått.

Skrevet av Øystein Meland - Montel.

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?