24.04.2018

AMS medførte 79 prosents økning i strømklager i 2017

(Montel) Fersk statistikk fra Forbrukerrådet viser at antallet strømklager steg med nesten 80 prosent i fjor. Forbrukerrådet peker også på at antallet spørsmål fra forbrukere om strømmarkedet har doblet seg siden 2016.

Totalt ble det innlevert 981 klager til rådet i 2017 for tjenester knyttet til energi. Ifølge årsrapporten til Forbrukerrådet er dette en stigning fra 645 klager i 2016 og 549 klager i 2015.

«Vi tror at mye av veksten kan tilskrives forhold rundt nye strømmålere», skriver rådet i rapporten som ble lagt før helgen.

Forbrukerrådet presiserer at selv om energiområdet kan omfatte andre ting enn strøm, så er hele økningen i 2017 relatert til strømmarkedet

Flere henvendelser
Samtidig som klagesakene har økt, så har også Forbrukerrådet registrert nær en fordobling av antallet henvendelser om strøm siden 2016. Til sammen fikk rådet 1.266 spørsmål fra forbrukere om strømsaker i 2017, en oppgang på 86 prosent. En så sterk økning karakteriserer Forbrukerrådet som uvanlig.

– Folk opplever at det gode tilbudet de tok imot endret seg etter kort tid som kunde. Vi forstår godt at folk blir sinna. Med vår strømvelger kan du krysse av for pris etter tilbudsperioden, slik at du vet hva du går til. Sjekk alltid vilkårene før du slår til, så slipper du å bli skuffet, sier direktør Randi Flesland.

De viktigste sakene folk spør om er, foruten nye strømmålere, saker som dreier seg om prisendringer på avtaler like etter at avtalene er inngått.

Skrevet av Øystein Meland - Montel.

Markedskommentar uke 47 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 43,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 41 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer som gir redusert forbruk og redusert pris, det har også vært mer vind og en liten økning av tilsig.

Les mer

Endless Winter ep. 3

Endless Winter 3 er siste kapittel i skikjører Nikolai Schirmers vintereventyr, hvor han forsøker å kjøre bedre på ski med lavere klimagassutslipp.

Les mer

Markedskommentar uke 46 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 45,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 43 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer denne uken som gir redusert forbruk og redusert pris. Forventet pris for kommende uke er rundt 41 øre/kWh, da temperaturene er ventet videre opp hvor det vil bli plussgrader over store deler av Østlandet. Samtidig er det ventet vind under normalen og normale nedbørsmengder i Nordpool-området som helhet.

Les mer

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?