24.04.2018

AMS medførte 79 prosents økning i strømklager i 2017

(Montel) Fersk statistikk fra Forbrukerrådet viser at antallet strømklager steg med nesten 80 prosent i fjor. Forbrukerrådet peker også på at antallet spørsmål fra forbrukere om strømmarkedet har doblet seg siden 2016.

Totalt ble det innlevert 981 klager til rådet i 2017 for tjenester knyttet til energi. Ifølge årsrapporten til Forbrukerrådet er dette en stigning fra 645 klager i 2016 og 549 klager i 2015.

«Vi tror at mye av veksten kan tilskrives forhold rundt nye strømmålere», skriver rådet i rapporten som ble lagt før helgen.

Forbrukerrådet presiserer at selv om energiområdet kan omfatte andre ting enn strøm, så er hele økningen i 2017 relatert til strømmarkedet

Flere henvendelser
Samtidig som klagesakene har økt, så har også Forbrukerrådet registrert nær en fordobling av antallet henvendelser om strøm siden 2016. Til sammen fikk rådet 1.266 spørsmål fra forbrukere om strømsaker i 2017, en oppgang på 86 prosent. En så sterk økning karakteriserer Forbrukerrådet som uvanlig.

– Folk opplever at det gode tilbudet de tok imot endret seg etter kort tid som kunde. Vi forstår godt at folk blir sinna. Med vår strømvelger kan du krysse av for pris etter tilbudsperioden, slik at du vet hva du går til. Sjekk alltid vilkårene før du slår til, så slipper du å bli skuffet, sier direktør Randi Flesland.

De viktigste sakene folk spør om er, foruten nye strømmålere, saker som dreier seg om prisendringer på avtaler like etter at avtalene er inngått.

Skrevet av Øystein Meland - Montel.

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Blir det flere år med lave priser?

Mer vannkraft, mer vindkraft og mer kjernekraft gjør at kraftprisene kan holde seg lave lenge.

Les mer

Markedskommentar uke 40 2020

Strømmarkedet har lagt bak seg en stabil uke der prisen på Østlandet i prisområde NO1 i gjennomsnitt ser ut til å bli rundt 2,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er rundt 6 øre/kWh.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?