24.10.2014

Advarer mot gratiskonkurranser

Advarer-mot-gratiskonkurran

Gratiskonkurranser er en utbredt måte for uærlige selgere å få tak i telefonnummeret ditt og e-postadressen din på!

Forbrukerrådet skriver i en sak at fortvilte forbrukere har tatt kontakt med dem etter at en regning fra helsekostfirmaet UNO Life har dukket opp i postkassen deres. Regningen gjelder en gratis prøvepakke. Mange forteller at de fikk en telefonselger fra selskapet på tråden etter at de hadde deltatt i en gratiskonkurranse på nettet.

Les også: Slik blir du kvitt telefonselgere.

Med tanke på at folk ender opp med å få en regning i posten for et helsekostprodukt de ikke har kjøpt, eller blitt misledet til å kjøpe, må vi derfor fraråde folk om å delta i gratiskonkurranser. Velger du likevel å ta sjansen, så ikke oppgi telefonnummeret ditt, og opprett en egen e-postadresse som du ikke er redd skal bli fylt av reklame. Dette sier direktør for forbrukerservice Ingbeorg Flønes.

E-postadresse og telefonnummer er gull verdt for de som selger varer og tjenester. Det er deres måte å komme i kontakt med forbrukere på og tjene penger på.

Konkurranser er artig, og det er forståelig at folk fristes. Et generelt tips er at du setter deg godt inn i vilkårene for gratiskonkurransen, om du vil ta sjansen.

Les mer på nettsidene til Forbrukerrådet.

Rapport: Vind- og solkapasitet vil dobles i Sverige før 2030

Fornybarkapasiteten, ekskludert vannkraft, i Sverige er ventet å øke fra 14,8 GW i 2019 til 30,4 GW i 2030, ifølge en ny rapport fra Global Data.

Les mer

Elsikkerhet i Landbruket - Energisenteret

Visste du at nærmere syv av ti branner i landbruket har en elektrisk årsak? Det har Energisenteret i Hunderfossen Eventyrpark tenkt å gjøre noe med.

Les mer

Markedskommentar uke 26 2019

Spotprisene har i uke 26 vært på samme nivå som i forrige uke og har ligget rundt 30 øre/kWh, med mindre variasjoner fra dag til dag.

Les mer

Markedskommentar uke 24 2019

Etter flere uker med store nedbørsmengder er den hydrologiske balansen forbedret med rundt 6 TWh siden starten av juni. Denne uken vil mest sannsynlig ende på normale nedbørsmengder i Norge, men bare rundt halvparten av normalen i Sverige. Fremtidsmarkedet har svekket seg med nesten 2 øre i fronten og rundt et halvt øre på de lengre kontraktene.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?