24.10.2014

Advarer mot gratiskonkurranser

Advarer-mot-gratiskonkurran

Gratiskonkurranser er en utbredt måte for uærlige selgere å få tak i telefonnummeret ditt og e-postadressen din på!

Forbrukerrådet skriver i en sak at fortvilte forbrukere har tatt kontakt med dem etter at en regning fra helsekostfirmaet UNO Life har dukket opp i postkassen deres. Regningen gjelder en gratis prøvepakke. Mange forteller at de fikk en telefonselger fra selskapet på tråden etter at de hadde deltatt i en gratiskonkurranse på nettet.

Les også: Slik blir du kvitt telefonselgere.

Med tanke på at folk ender opp med å få en regning i posten for et helsekostprodukt de ikke har kjøpt, eller blitt misledet til å kjøpe, må vi derfor fraråde folk om å delta i gratiskonkurranser. Velger du likevel å ta sjansen, så ikke oppgi telefonnummeret ditt, og opprett en egen e-postadresse som du ikke er redd skal bli fylt av reklame. Dette sier direktør for forbrukerservice Ingbeorg Flønes.

E-postadresse og telefonnummer er gull verdt for de som selger varer og tjenester. Det er deres måte å komme i kontakt med forbrukere på og tjene penger på.

Konkurranser er artig, og det er forståelig at folk fristes. Et generelt tips er at du setter deg godt inn i vilkårene for gratiskonkurransen, om du vil ta sjansen.

Les mer på nettsidene til Forbrukerrådet.

Markedskommentar uke 47 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 43,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 41 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer som gir redusert forbruk og redusert pris, det har også vært mer vind og en liten økning av tilsig.

Les mer

Endless Winter ep. 3

Endless Winter 3 er siste kapittel i skikjører Nikolai Schirmers vintereventyr, hvor han forsøker å kjøre bedre på ski med lavere klimagassutslipp.

Les mer

Markedskommentar uke 46 2019

Prisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 45,4 øre/kWh. Denne uken ser ut til å bli rundt 43 øre/kWh. Dette skyldes blant annet høyere temperaturer denne uken som gir redusert forbruk og redusert pris. Forventet pris for kommende uke er rundt 41 øre/kWh, da temperaturene er ventet videre opp hvor det vil bli plussgrader over store deler av Østlandet. Samtidig er det ventet vind under normalen og normale nedbørsmengder i Nordpool-området som helhet.

Les mer

Varsler endringer i strømprisportalen før jul

Forbrukerrådet tar grep for å hindre at lokkeavtaler kommer på topp på portalen Strømpris.no, og varsler at lengden på avtalen vil få en avgjørende betydning for plassering på listen.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?