Hjem > Siste nytt > Advarer mot gratiskonkurranser

Advarer mot gratiskonkurranser

Thomas Gundersen
Publisert 24.10.2014, sist oppdatert 05.09.2017

Advarer-mot-gratiskonkurran

Gratiskonkurranser er en utbredt måte for uærlige selgere å få tak i telefonnummeret ditt og e-postadressen din på!

Forbrukerrådet skriver i en sak at fortvilte forbrukere har tatt kontakt med dem etter at en regning fra helsekostfirmaet UNO Life har dukket opp i postkassen deres. Regningen gjelder en gratis prøvepakke. Mange forteller at de fikk en telefonselger fra selskapet på tråden etter at de hadde deltatt i en gratiskonkurranse på nettet.

Les også: Slik blir du kvitt telefonselgere.

Med tanke på at folk ender opp med å få en regning i posten for et helsekostprodukt de ikke har kjøpt, eller blitt misledet til å kjøpe, må vi derfor fraråde folk om å delta i gratiskonkurranser. Velger du likevel å ta sjansen, så ikke oppgi telefonnummeret ditt, og opprett en egen e-postadresse som du ikke er redd skal bli fylt av reklame. Dette sier direktør for forbrukerservice Ingbeorg Flønes.

E-postadresse og telefonnummer er gull verdt for de som selger varer og tjenester. Det er deres måte å komme i kontakt med forbrukere på og tjene penger på.

Konkurranser er artig, og det er forståelig at folk fristes. Et generelt tips er at du setter deg godt inn i vilkårene for gratiskonkurransen, om du vil ta sjansen.

Les mer på nettsidene til Forbrukerrådet.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?