24.10.2014

Advarer mot gratiskonkurranser

Advarer-mot-gratiskonkurran

Gratiskonkurranser er en utbredt måte for uærlige selgere å få tak i telefonnummeret ditt og e-postadressen din på!

Forbrukerrådet skriver i en sak at fortvilte forbrukere har tatt kontakt med dem etter at en regning fra helsekostfirmaet UNO Life har dukket opp i postkassen deres. Regningen gjelder en gratis prøvepakke. Mange forteller at de fikk en telefonselger fra selskapet på tråden etter at de hadde deltatt i en gratiskonkurranse på nettet.

Les også: Slik blir du kvitt telefonselgere.

Med tanke på at folk ender opp med å få en regning i posten for et helsekostprodukt de ikke har kjøpt, eller blitt misledet til å kjøpe, må vi derfor fraråde folk om å delta i gratiskonkurranser. Velger du likevel å ta sjansen, så ikke oppgi telefonnummeret ditt, og opprett en egen e-postadresse som du ikke er redd skal bli fylt av reklame. Dette sier direktør for forbrukerservice Ingbeorg Flønes.

E-postadresse og telefonnummer er gull verdt for de som selger varer og tjenester. Det er deres måte å komme i kontakt med forbrukere på og tjene penger på.

Konkurranser er artig, og det er forståelig at folk fristes. Et generelt tips er at du setter deg godt inn i vilkårene for gratiskonkurransen, om du vil ta sjansen.

Les mer på nettsidene til Forbrukerrådet.

Markedskommentar uke 43 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 21,5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 19,5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 18,5 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Tilsvar til Forbrukerrådets pressemelding 21.10.2020

Forbrukerrådet sendte 21.10.2020 ut en pressemelding om at 29 strømselskap klages inn for ulovlige avtaler. Gudbrandsdal Energi AS ber Forbrukerrådet dementerer dette grunnet feilaktige opplysninger.

Les mer

Markedskommentar uke 42 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 har den siste tiden steget betraktelig, fra rundt 3-4 øre/kWh de første dagene i oktober til over 20 øre/kWh de siste dagene denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 41 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 2,95 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 9 øre/kWh. Det er fremdeles svært lave kraftpriser i Norge og prisene ligger godt under prisene i våre naboland som Sverige, Danmark og Finland. Forventet pris for kommende uke er 15 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?