Hjem > Siste nytt > ABB og Microsoft samarbeider for å drive det digitale skiftet i industrien

ABB og Microsoft samarbeider for å drive det digitale skiftet i industrien

Thomas Gundersen
Publisert 04.10.2016, sist oppdatert 05.09.2017

Foto: enerWE

(enerWE) ABB og Microsoft inngår et strategisk samarbeid som vil hjelpe industrikunder med å skape ny verdi med digitale løsninger. Det skriver ABB i en pressemelding.

Kundene vil dra nytte av den unike kombinasjonen av den intelligente dataskyen Microsoft Azure og ABBs dype bransjekunnskap og omfattende portefølje av industriløsninger.

Begge parter forplikter seg til å styrke det digitale skiftet i kundesegmenter som robotikk, marine og havner, elektriske kjøretøy og fornybar energi. Ved å velge Microsoft Azure som integrert tilkoblingsplattform, får ABBs kunder tilgang til en datasky i storformat der det kontinuerlig investeres milliarder av dollar.

– Sammen med ABB gir vi industrikunder digital teknologi og en skyplattform som gir hver medarbeider, team og forretningssystem i en organisasjon bedre innsikt og muligheter for raskere beslutninger som kan gi ny vekst og nye muligheter, sier Satya Nadella, CEO i Microsoft.

– Dette samarbeidet vil gi unike fordeler for våre kunder innen energi, vann og avløp, industri, transport og infrastruktur der vi bygger på Microsofts og ABBs kombinerte styrke. Vi bygger videre på vår installerte base med over 70 millioner tilkoblede enheter og mer enn 70 000 digitale styringssystemer, og det neste steget er å utvikle en av verdens største industrielle dataskyer, sier Ulrich Spiesshofer, CEO i ABB.

ABB Ability-tilbudet, som presenteres i dag, kombinerer selskapets portefølje av digitale løsninger og tjenester for alle kundesegmenter og styrker derved ABBs lederskap innen det grønne skiftet og den fjerde industrielle revolusjonen. ABBs nye, integrerte dataskyplattform vil bli en viktig faktor for ABB Ability og forventes å skape et stort, åpent, digitalt og industrielt økosystem for kunder, partnere, leverandører og utviklere.

ABB og Microsoft vil sammen sette fart på digitale løsninger som forbedrer kundenes produktivitet ved å øke oppetiden, hastigheten og virkningsgraden. Ettersom ABB standardiserer sin plattform på Azure, og utvider lederskapet innen det grønne skiftet og den fjerde industrielle revolusjonen, vil selskapet til fulle utnytte Azure-funksjoner som Azure IoT Suite og Cortana Intelligence Suite for å kapitalisere på innsikt som samles fra hvert nivå – fra tilkoblede enheter til system, til virksomheten, til dataskyen.

ABB og Microsoft har et langvarig og framgangsrikt samarbeid og har levert transformerende helhetsløsninger innen områder som robotikk, smartgrid, marine og havner samt hurtigladeinfrastruktur for elektriske biler.

enerWE har tidligere publisert en artikkel om at strømnettet kan levere strøm til 1,5 millioner elbiler i 2030. Det er NVE  som har utførtberegningene. Forutsetningen for at ladingen skal kunne skje smertefritt, er at mange av bilene lades om natten, når øvrig forbruk er lavt.

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?