Hjem > Siste nytt > En hilsen fra Bjarne Slapgard

En hilsen fra Bjarne Slapgard

Thomas Gundersen
Publisert 23.12.2016, sist oppdatert 05.09.2017

Gudbrandsdal Energi har lagt bak seg det første driftsåret som konsern, igjen et hektisk og spennende år.

GE er 100 år i 2016, noe som er blitt markert både med egen jubileumsbok og en jubileumsuke i september. Jubileumsuka ble avsluttet med gratiskonsert med Highasakite på Rudi Gard 24. september.

I sommer passerte vi 100.000 kraftkunder, en viktig milepæl vi har jobbet mot de siste årene. I høst etablerte vi sammen med Eidsiva Innlandskraft, som eier selskapenes tidligere markedsselskaper. Dette gjør oss til Norges tredje største kraftleverandør.

Vi satte i juni i drift Åkvisla kraftverk, med årsproduksjon på 10 GWh. Kraftverket utnytter øvre del av Moksa-vassdraget på Tretten, hvor vi allerede har kraftproduksjon.

Vi er deleier i Austri Vind, og er gjennom Austri i full gang med vindkraftutbygging på Raskiftet vest for Osensjøen. Anlegget skal settes i drift i 2018, med en årsproduksjon på 370 GWh.

Nettselskapet har igjen lagt bak seg et år med historisk høy aktivitet. Det er blitt tilknyttet ca. 550 nye anlegg i løpet av året, og vi passerte tidligere i år 19.000 nettkunder.

Rett før jul ble det satt et foreløpig punktum for våre aktiviteter knyttet til ny E6 gjennom dalen, et prosjekt som har preget nettvirksomheten 2013 og hvor vi har fått mange positive tilbakemeldinger. Noen nøkkeltall fra E6-prosjektet: Ca. 40 nettstasjoner, 55 km med høyspent kabel, 15 km med lavspent kabel.

Vi er kommet nesten halvveis i vårt AMS-prosjekt, der alle strømmålere etter planen skal være skiftet innen utgangen av 2017.

Det er også gledelig med svært lavt sykefravær og få dager med skadefravær i 2016.

En stor takk til alle ansatte som daglig bidrar til verdiskapningen i GE, noe som kommer både eiere og vårt lokalsamfunn til gode.

Jeg ønsker alle kunder og forretningsforbindelser en god og fredelig jule- og nyttårsfeiring.

Bjarne Slapgard
Adm. direktør

Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?