Hjem > Siste nytt > 11 nettselskap samarbeider om AMS

11 nettselskap samarbeider om AMS

Publisert 07.07.2014, sist oppdatert 05.09.2017

GE sin app med lommelykt(Montel) Totalt 11 nettselskaper på Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge, med til sammen cirka 700.000 nettkunder, skal samarbeide om innføring av AMS. Foto Gudbrandsdal Energi.

Det er nettselskapene BKK Nett, Haugaland Kraft, Helgeland Kraft, Nordlandsnett, NTE Nett, SFE Nett, SKL Nett, Sognekraft, Sunnfjord Energi, TrønderEnergi Nett og Varanger KraftNett som har undertegnet en samarbeidsavtale om felles innføring og drift av AMS.

I tillegg er ytterligere 14 nettselskap tilknyttet samarbeidet.

– Det er liten tvil om at dette er og blir et utfordrende prosjekt, men med god tilgang på ressurser og unik kompetanse fra deltakende selskap er jeg sikker på at dette samarbeidsprosjektet vil lykkes, sier programsjef Hans Terje Ylvisåker i en pressemelding.

Han har siden 2013 ledet AMS-samarbeidet i Vestlandsalliansen, og Ylvisåker vil fortsette som programsjef i det utvidete samarbeidet.

Det felleseide driftsselskapet Validér skal forvalte og drifte sentralsystemet for innsamling og behandling av alle måledata fra de nye AMS-målerne som de 25 samarbeidende nettselskapene skal ha installert hos kundene sine innen 1. januar 2019.

Samarbeidet forventas å gi betydelige gevinster i reduserte investeringskostnader og ikke minst reduserte årlige driftskostnader sammenlignet med separat drift.

– Etableringen av et eget driftsselskap og måten selskapene i Vestlandsalliansen har samarbeidet på gjorde det naturlig for TrønderEnergi Nett å utrede muligheten for å ta del i samarbeidet. Vi ser tydelige skalafordeler ved å gå sammen om felles innføring og drift, sier Bård Olav Uthus, administrerende direktør i TrønderEnergi Nett i meldingen.

Gert Ove Mollestad

gert@montel.no


Du vil kanskje også se

Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?